Recepty Tvarohový krém

Tvarohový krém

Ingredience

  • 1 tučný tvaroh Tatra
  • 500 ml mléka Tatra
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička kakaa
  • cukrářské piškoty
  • smetana ke šlehání Tatra
  • čerstvé ovoce
  • Pikao a oříšky

Postup

  1.  Z množství mléka oddělte asi 1/3, ve které rozmíchejte vanilkový pudink. 
  2. Do zbylého mléka přidejte cukr a přiveďte k varu. 
  3. Do vroucího mléka nalijte předem připravenou rozmíchanou směs. Za stálého míchání vařte ještě asi 1 minutu.
  4. Pudink nechte trochu zchladnout a poté do něj zapracujte tvaroh. 
  5. Krém si rozdělte na dvě části – jednu nechte čistě vanilkovou, do druhé přidejte trochu kakaa. 
  6. Začněte s vrstvením. Dolů dejte připravený krém a poté přidejte vrstvu nalámaných piškotů.
  7. Přidejte vyšlehanou smetanu a dozdobte ovocem nebo Pikaem s oříšky.

Použité produkty